• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mondmaskers aangeraden op kantoor, ook als afstand gehouden kan worden

Mondmaskers aangeraden op kantoor, ook als afstand gehouden kan worden

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mondmaskers worden vanaf vandaag ook nadrukkelijk aangeraden op kantoor, ook wanneer er meer dan anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Dat schrijven verschillende media, waaronder De Standaard, op basis van een nieuw rapport van de Risk Assessment Group (RAG) over mondmaskers.

Het rapport werd ontwikkeld omdat er discussie ontstond over de optie om medische FFP2-maskers te verplichten. Omdat deze duur zijn, niet herbruikbaar, en bovendien onprettig zitten, blijven stoffen maskers en wegwerpmaskers blijven vooralsnog de eerste keuze.

De belangrijkste conclusies hebben echter betrekking op waar en hoe de maskers moeten worden gedragen. Waar dat in openbare ruimtes of buiten, wanneer geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden, al verplicht was, wordt dat nu ook op kantoor sterk geadviseerd. Met name wanneer men in een kantoor langer verblijft, wanneer er veel gepraat wordt, of de luchtventilatie onvoldoende is. Wie het masker even wil afzetten om te eten, kan zich het beste even afzonderen, of ruim voldoende afstand houden.

In het rapport staat ook dat het dragen van een mondmasker met ventiel, of een bandana, niet meer is toegestaan op plekken waar mondmaskers verplicht zijn. Sjaals en bandana’s zouden alleen een tijdelijke oplossing zijn geweest in het kader van een mondmaskertekort, maar dat bestaat inmiddels niet meer. Door de ventielen kunnen druppels ontsnappen, waardoor deze niet veilig genoeg zijn.

Coronavirus
mondmaskers