Investeringsmaatschappij Advent International is van plan het Franse modemerk Gerard Darel te verkopen. De investeerder zou in gesprek zijn met adviseurs over mogelijke stappen. Dat melden bronnen van Women’s Wear Daily.

Volgens WWD zou het merk zo’n 150 miljoen euro kunnen opbrengen. De verkoop zou volgende maand al van start gaan, hoewel Advent en Gerard Darel allebei niet op de geruchten wilden reageren.

Advent nam Gerard Darel in 2008 over. Het familiebedrijf wilde in die tijd internationaal uitbreiden, en kreeg die mogelijkheid met de strategische en financiële steun van Advent. Inmiddels zou de investeerder de kans zien om de winst uit zijn investering te realiseren met een verkoop, nu dat de minder sterke euro dit aantrekkelijker maakt voor eventuele kopers.

Gerard Darel werd in 1971 in Parijs opgericht. Het merk opende zijn eerste winkel in de Franse hoofdstad in 1987 en is inmiddels een wereldmerk dat graag gedragen wordt door celebrity’s als Angelina Jolie en Jessica Alba. Het merk was in Nederland tot voor kort geleden verkrijgbaar in de Bonnetterie, maar heeft ook een webshop en is verkrijgbaar via Yoox.com .

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN