• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf Victoria’s Secret ziet netto inkomen verder afnemen

Moederbedrijf Victoria’s Secret ziet netto inkomen verder afnemen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Afnemend netto inkomen, een aangepaste verwachting voor het gehele jaar en de CEO van Victoria’s Secret Pink die vertrekt; in het verslag van het tweede kwartaal van L Brands, Inc. komt het aan bod.

De omzet van het moederbedrijf van Victoria’s Secret zag de netto omzet stijgen naar 2,984 miljard dollar (2,5 miljard euro) van 2.755 miljard dollar (2,3 miljard euro) in het afgelopen tweede kwartaal in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2017. De omzet bij gelijk aantal winkels nam toe met 3 procent. De stijging van de omzet is echter niet te danken aan Victoria’s Secret, die een daling van 1 procent rapporteerde naar een bedrag van 1,7 miljard dollar (1,46 miljard euro). Bij gelijk aantal winkels is de omzet in het tweede kwartaal zelfs gedaald met 5 procent. Het merk Victoria's Secret, dat bekend staat om de extravagante modeshow en de ‘angels’ uit de campagnes, doet het echter wel beter dan vorig jaar, waar het in het tweede kwartaal een omzetdaling van 14 procent te verduren kreeg. De categorie bath & body works zag de omzet stijgen met 10 procent, 7 procent bij gelijk aantal winkels, naar een omzet van 963,6 miljoen dollar (809 miljoen euro) . Het netto inkomen in het tweede kwartaal nam met 40 miljoen af naar 99 miljoen dollar (85 miljoen euro).

Netto inkomen Moederbedrijf Victoria’s Secret neemt met 74 miljoen af in H1

Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar een omzet behaald van 5,6 miljard dollar (4,842 miljard euro), in vergelijking met de omzet van 5,1 miljard dollar (4,4 miljard euro) in het eerste halfjaar van 2017. Het is positief nieuws aangezien L Brands, Inc. in het gehele boekjaar 2017 uiteindelijk de omzet met 3 procent zag afnemen. Victoria Secret droeg aan de totale omzet van het eerste halfjaar 2018 3,3 miljard dollar (2,8 miljard dollar) aan bij. Bath & Body Works behaalde een omzet van 1,7 miljard dollar (1,46 miljard euro).in de eerste zes maanden. Het netto inkomen nam af van 232 miljoen dollar naar 146 miljoen dollar (200 naar 126 miljoen euro).

De presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal en het eerste halfjaar brengt ook het nieuws met zich mee dat Denise Landman, CEO van Victoria’s Secret Pink-lijn aan het einde van het jaar het bedrijf verlaat. “Ze heeft de beslissing gemaakt om met pensioen te gaan nadat ze het bedrijf heeft opgebouwd naar een waarde van bijna 3 miljard dollar,” aldus het verslag. Amy Hauk, die op dit moment bij bath & body works president product ontwikkeling en merchandising is, zal Landman vervangen als CEO.

Net als in het eerste kwartaal eindigt het rapport met de mededeling dat de verwachting voor de winst naar beneden wordt bijgesteld. Op basis van de behaalde resultaten werd het in mei al verlaagd naar een winst per aandeel tussen de 2,7 en 3 dollar, maar nu wordt dit verder verlaagd naar 2,45 en 2,7 dollar (2,12 en 2,33 euro).

Beeld: L Brands, Inc. website

Bath & Body Works
L Brands Inc
Victoria's Secret
victoria´s secret pink