Moederbedrijf Versace en Michael Kors voert omzet met 11 procent op in boekjaar

Het is een druk jaar geweest voor Capri Holdings Limited. Het bedrijf, het voormalige Michael Kors Limited, rondde de overname van Versace af in het boekjaar en ging verder onder de nieuwe naam. In recent afgesloten boekjaar behaalde het bedrijf een omzetgroei van 11 procent, zo blijkt uit het jaarverslag.

In het ‘transformatiejaar’ werd de omzet opgevoerd naar een bedrag va 5,2 miljard dollar (4,6 miljard euro). Een jaar eerder lag de omzet nog op 4,7 miljard dollar (4,2 miljard euro). Waar de omzet steeg, liep het netto inkomen terug van 592 miljoen (530,6 miljoen euro) naar 542 miljoen dollar (485,8 miljoen euro).

Netto inkomen moederbedrijf Versace en Michael Kors naar beneden in boekjaar

Capri Holdings is het moederbedrijf van Michael Kors, Versace en Jimmy Choo. De nieuwste toevoeging, Versace, behaalde een omzet van 137 miljoen dollar (122,8 miljoen euro) in de tijd dat het onder Capri viel. De overname werd pas in december afgerond. Jimmy Choo behaalde een omzet van 590 miljoen dollar in het boekjaar. Michael Kors blijft het vlaggenschip van Capri met een omzet van 4,5 miljard dollar (4 miljard euro).

“Het financiële jaar 2019 was een transformatie jaar voor Capri Holdings. We hebben onze luxe groep uitgebreid met de toevoeging van Versace, een van de bekendste merken uit Italië. Jimmy Choo leverde sterke resultaten en we hebben het plan bij Michael Kors verder doorgevoerd,” aldus John D. Idol, CEO van Capri Holdings Limited, in het verslag.

Voor het huidige financiële jaar verwacht Capri Holdings een omzet van 6 miljard dollar (5,3 miljoen euro). Bij Versace verwacht de groep een omzet van ongeveer 900 miljoen dollar (806,7 miljoen euro) , bij Jimmy Choo rond de 650 miljoen dollar (582 miljoen euro) en bij Michael Kors 4,45 miljard dollar (3,98 miljard euro).

Picture by Rahi Rezvani, courtesy of Michael Kors

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN