• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Moederbedrijf JBC en Mayerline verdubbelt verlies in 2020

Moederbedrijf JBC en Mayerline verdubbelt verlies in 2020

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: CKS

De Claes Retail Group heeft in 2020 het verlies verdubbeld, zo meldt De Tijd. Het verlies komt neer op 13,4 miljoen euro. “Maar het wordt een tijdelijke dip. Dit jaar maken we voor het eerst in jaren weer winst,” aldus topman Bart Claes tegen de krant.

De omzet nam met 45 miljoen euro af en belandde op een niveau van 148,2 miljoen euro. Bijna een kwart van de omzet ging verloren in 2020. “We hebben de impact van de pandemie onmiddellijk in 2020 geïncasseerd, en dat boekjaar is afgesloten,” aldus Claes. De topman is overtuigd dat het bedrijf in 2021 winst zal maken.

Gelukkig voor de Claes Retail Group, dat het moederbedrijf is van onder andere JBC en Mayerline, ging 2021 veel beter van start. De eerste helft van 2021 startte met een omzetplus van 4 procent in vergelijking met 2019. In vergelijking met 2020 was de stijging zelfs 34 procent.

Verlies Claes retail Group verdubbeld in 2020

Ondanks dat 2020 pittig was voor CRG, zijn er ook positieve dingen te melden. Zo nam het bedrijf vorig jaar de merken Fred & Ginger, Baker Bridge en CKS over. De overname van CKS duurde ruim een halfjaar om af te ronden, zo meldt Claes tegen De Tijd. Hij verwacht daarom pas in het tweede deel van het huidige boekjaar vruchten te plukken van de overname. Als onderdeel van de nieuwe start van CKS onder CRG is de introductie van CKS Teens. Hiermee spreekt het merk een doelgroep aan die het nog niet eerder had: tienermeisjes. De lijn CKS Kids zal vanaf dit winterseizoen niet meer in de eigen winkels van het merk liggen, maar verplaatst worden naar de winkels van JBC.

Claes Retail Group
JBC
Mayerline