Moederbedrijf Benetton investeert in Hermès en L Brands

Edizione Srl, het Italiaanse holdingbedrijf van de familie Benetton, heeft zijn portfolio uitgebreid met een aandeel in respectievelijk Hermès en L Brands. Nieuwsbureau Reuters bericht dat Edizione 72 miljoen euro heeft geïnvesteerd in Hermès, waarmee het een bescheiden 0,21 procent aandeel in het luxemerk heeft verkregen. In L Brands, het moederbedrijf van het bekende lingeriemerk Victoria’s Secret, investeerde de holding 34 miljoen, wat neerkomt op een aandeel van 0,13 procent.

”Aandelen in Hermès en L Brands zijn interessant op het gebied van beurswaarde vermeerdering,” liet een bron die betrokken is bij Edizione weten aan Women’s Wear Daily. Volgens dezelfde bron waren de investeringen mede mogelijk dankzij de hoge liquiditeit van het Italiaanse bedrijf, wat weer gelinkt is aan de verkoop van 50,1 procent in World Duty Free SpA in 2015. Met de verkoop van de luchthaven-retailer streek Edizione 1,3 miljard euro op.

Het portfolio van Edizione bevat naast aandelen in modebedrijven als de Benetton Group, L Brands en Hermès ook bedrijven uit onder andere de vastgoedsector en de voedingssector. In het financiële jaar 2015 genereerde het bedrijf een omzet van 11,44 miljard euro: een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar daarvoor. Overigens is het niet de eerste keer dat de Italiaanse holding investeert in modebedrijven: in 2012 kocht het al een aandeel in Brunello Cucinelli SpA.

Beeld: Hermès facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN