• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modemerk Tamara Mellon maakt doorstart in 2016

Modemerk Tamara Mellon maakt doorstart in 2016

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Schoenenontwerpster Tamara Mellon staat een hoopvol jaar te wachten. De rechtbank in Delaware heeft het gelijknamige schoenenmerk goedkeuring verleend om de herfinancieringsplannen die het heeft uit te voeren. Dat schrijft Women’s Wear Daily (WWD).

Mellon, die op 2 december van dit jaar een faillissementsaanvraag-deed,, zal naar verwachting een doorstart kunnen maken rond 15 januari 2016. Het bedrijf wordt hiervoor onder andere gesteund door New Enterprise Associates 15 LP en Hilldun Corp.

Voor de aanvraag van de Chapter 11 procedure had Mellon 52 procent van de aandelen van het bedrijf in bezit. Na de doorstart zal Mellon 16 procent van het bedrijf in handen hebben, en zal New Enterprise Associates 15 LP 31,1 procent in zijn bezit hebben.

Als Mellon met haar bedrijf break even wil halen, zal het volgend jaar een omzet van 2,4 miljoen dollar (2,2 miljoen euro) moeten genereren. In 2017 en 2018 zal het bedrijf dan omzetten moeten genereren van respectievelijk 5,4 miljoen dollar (4,9 miljoen euro) en 9,9 miljoen euro (9 miljoen euro). Hiervoor zal het bedrijf 4,5 miljoen dollar (4,1 miljoen euro) moeten investeren.

Tamara Mellon