• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modemerk Danie Bles failliet verklaard

Modemerk Danie Bles failliet verklaard

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Business

ByDanie, het kledingmerk van Nederlandse styliste en modeontwerpster Danie Bles, is failliet. Het modebedrijf, dat in 2013 werd opgericht, heeft wegens tegenvallende verkoopresultaten faillissement moeten aanvragen. Dat vertelt Bles dinsdagavond aan RTL Boulevard.

“Ik ben mijn droom achterna gegaan drie jaar geleden. Ik heb het met veel passie gedaan, maar helaas is vandaag het faillissement uitgesproken,” aldus Bles in RTL Boulevard. ByDanie groeide na de lancering snel uit tot een internationaal merk. Een jaar na de oprichting was het al te koop in acht verschillende landen, waaronder Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. Het merk staat vooral bekend om statement items en gekke combinaties van kleuren en materialen. Naast kleding bracht ByDanie iedere maand een stijlgids uit, waarin consumenten inspiratie op konden doen.

Bles heeft zelf het faillissement aangevraagd, volgens haar wegens tegenvallende verkoopresultaten. “Ik ben ontzettend blij dat ik het geprobeerd heb en dat ik het bedrijf een kans heb gegeven. Maar het is mij niet gelukt een merk op te bouwen met het juiste fundament. De markt is heel moeilijk.” De webshop van ByDanie is inmiddels al uit de lucht.

Bles heeft aangegeven wel verder te gaan met haar werk als styliste. Ze kleedt BN’ers als Leontien Borsato, Sylvie Meis en Chantal Janzen.

ByDanie
Danie Bles
Scroll down to read more