• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Modelabel Miista wordt opnieuw ingericht, hoofdkantoor gaat naar Spanje’

‘Modelabel Miista wordt opnieuw ingericht, hoofdkantoor gaat naar Spanje’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Vanuit Galicië opereren meer internationale modebedrijven, waaronder Inditex, dat gevestigd is in A Coruña. Beeld: Pexels

Intern wordt er bij het schoenen- en kledinglabel Miista het een en ander verbouwd. Het merk had altijd een hoofdkantoor in Londen, maar verhuist dat naar Spanje, waar ook de productie van Miista-schoenen plaatsvindt. Dat bevestigt Pablo Villasenin, zakelijk directeur en broer van Miista-oprichter Laura Villasenin, tegenover FashionNetwork. Er wordt ook een nieuwe fabriek geopend.

Miista bestaat al ruim tien jaar, en produceerde al die tijd in Spanje, evenals Italië en Portugal. Het merk heeft reeds een eigen fabriek in Galicië, de geboortestreek van Laura Villasenin. Daar komt ook het hoofdkantoor bij. Een van de redenen voor de verhuizing was de Brexit, verklaart Pablo Villasenin. “Op een gegeven punt waren onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk twee keer zo duur geworden. Het runnen van een klein bedrijf met internationaal bereik vanuit de hoofdstad werd langzaamaan onmogelijk.”

In Galicië komt dus ook een nieuwe fabriek. Zus en broer Villasenin hopen zo veel mogelijk verschillende activiteiten in de regio te kunnen samenbrengen. In het Verenigd Koninkrijk, de op een na grootste markt van Miista, houdt het merk een eigen distributiecentrum.

Miista