• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mode Unie: “Antwerp Fashion Week zal sector helpen om uit coronadal te klimmen”

Mode Unie: “Antwerp Fashion Week zal sector helpen om uit coronadal te klimmen”

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld: Pexels

Op zondag 6 en maandag 7 februari vindt de tweede editie van Antwerp Fashion Week plaats. Tijdens het evenement, dat een alternatief biedt voor de wegvallende grote modebeurzen, kunnen retailers bij achttien agenturen en showrooms langs om nieuwe merken te leren kennen.

Brancheorganisatie Mode Unie juicht het initiatief toe. De samenwerking tussen retailers, agenturen en showrooms is ‘vast en zeker nodig’ om de bedrijven uit het coronadal te helpen, aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie, in een persbericht. De omzet van Belgische retailers lag deze winter weer onder het niveau van voor de pandemie. Tegelijkertijd zijn grote Europese modebeurzen afgelast, wat het voor retailers moeilijk maakt om zich te oriënteren voor het nieuwe seizoen. Delanghe: “Handelaars blijven zich bijzonder bewust van hun budget, maar willen meer dan ooit graag nieuwe labels ontdekken.”

Dieter Deceuninck is eigenaar van de Fashion Brewery Group en tevens initiatiefnemer van Antwerp Fashion Week. “Retailers zijn door de coronacrisis niet alleen hun manier van ondernemen in vraag gaan stellen, ze vragen zich ook af of ze hun aanbod niet moeten herzien en of het post-corona geen tijd is voor vernieuwing,” aldus Deceuninck in het persbericht. “Antwerp Fashion Week speelt daar met de opendeurdagen op in: retailers kunnen zo nieuwe collecties en labels op een laagdrempelige manier ontdekken.”

Antwerp Fashion Week werd voor het eerst georganiseerd in juli 2021. Voor deze editie is het evenement verder uitgebouwd, naar achttien agenturen die samen 122 merken vertegenwoordigen. Agenturen en merken van buiten Antwerpen organiseren pop-ups, en ook vinden er zestien modeshows plaats.

Antwerp Fashion Week
Coronavirus
Mode Unie