• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mexx sluit distributiecentrum Voorschoten definitief

Mexx sluit distributiecentrum Voorschoten definitief

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het centrale distributiecentrum van Mexx in Voorschoten gaat definitief dicht. Dat heeft de directie van nieuwe eigenaar Eroglu Holding afgelopen vrijdag in een e-mail aan het personeel laten weten. Dat melden Omroep West en het Leidsch Dagblad.

Vorig jaar ging Mexx failliet maar dankzij het Turkse Eroglu Holding kon het van oorsprong Nederlandse bedrijf een doorstart maken. In het distributiecentrum in Voorschoten werkten zo’n 200 mensen. Een aantal van hen is al benaderd voor een andere functie binnen het ‘nieuwe Mexx’, anderen krijgen hier later nog bericht over.

De distributie gaat over naar het bedrijf Bleckmann, dat in Nederland ook verantwoordelijk is voor de distributie van het merk American Eagle. Ook de online verkoop zal onder dit bedrijf plaatsvinden. “Gedurende de komende maanden zullen we het distributiecentrum in Voorschoten leeghalen. Alle apparatuur zal worden gedemonteerd,” staat er in de mail. De achtergebleven voorraden worden naar de nieuwe distributeur gestuurd.

Momenteel lopen er ook gesprekken tussen Eroglu Holding en curatoren van de Belgische afdeling van Mexx. Zo wordt er gesproken over een gedeeltelijke of totale overname van alle tien winkels en de vijftien shop-in-shops. Ook wordt er gepraat over een totale of gedeeltelijke wederindienstname van het Belgische Mexx-personeel.

Mexx