Na 4 maanden is er eindelijk nieuws voor de Duitse tak van Mexx. Er wordt een doorstart gemaakt met 8 filialen, en 80 medewerkers behouden hun baan. Dat heeft de Duitse curator George Kreplin van de firma Kreplin & Partner in Düsseldorf bekend gemaakt, melden Duitse media.

In februari heeft Kreplin de rechten van de Duitse Mexx-tak aan de Turkse Eroglu Group verkocht, die al eerder de Nederlandse en Belgische divisies van Mexx overnam. De schuldeisers zullen een hoog faillissementstarief ontvangen, zei de curator tijdens de vergadering van schuldeisers deze week. Van de oorspronkelijke 35 Duitse filialen zijn er slechts 8 over. Het gaat hierbij om de filialen in Berlijn, Wustermark, Mönchengladbach, Krefeld, Korschenbroich, Ochtrup, Neumünster en Soltau.

Mexx Duitsland wordt ondergebracht bij Mexx Global

"De belegger brengt Mexx Duitsland nu onder bij het nieuw opgerichte label Mexx Global. Tegelijkertijd hebben we tot dusver een overeenkomst voor de overname van 8 winkels in Duitsland ondertekend," zegt curator Kreplin. Helaas is het niet gelukt om ook andere winkels aan te sluiten. Reden: Mexx en de verhuurders werden het niet eens over de huurcontracten.

Hoewel curator Kreplin George van de firma Kreplin & Partner in Düsseldorf het betreurt dat er niet meer winkels een doorstart kunnen maken, is hij blij dat er na 4 maanden eindelijk een oplossing is voor het failliete Mexx Duitsland. De voorwaarden als gevolg van het faillissement van de Nederlandse Mexx waren niet bepaald gunstig voor de overname, vertelt hij. Kreplin is zeer tevreden over de verloop van het proces. “De sanering van Mexx is succesvol geweest. Ons concept voor een aanvaardbare oplossing heeft zijn vruchten afgeworpen. Nu kan het bedrijf beginnen met de nieuwe investeerder. We hebben, ondanks een moeilijke situatie, het Duitse bedrijf gereorganiseerd." Het hoofdkantoor, die nog steeds in Korschenbroich gevestigd was tijdens de insolventieprocedure, heeft momenteel een adres in Frankfurt. "Er zijn plannen om kantoorruimte in Düsseldorf te huren,” laat Kreplin weten.

De modeketen Mexx werd in december 2014 failliet verklaard en werd overgenomen door het Turkse kleding- en retailbedrijf Eroglu Holding voor zo’n 21 miljoen euro. Naast Nederland is ook in België een doorstart gerealiseerd. De Belgische Mexx gaat met tenminste 4 van de 10 oorspronkelijke winkels verder, waaronder in Brugge, Leuven en Aalst. Voor de overige 6 panden is nog geen overeenstemming bereikt met pandeigenaren, en dus zoekt de nieuwe Mexx-eigenaar naar andere panden in die Belgische steden. Of Eroglu Holding dat ook voor Duitsland van plan is, is niet bekend.

Aan het einde van 2014, voor het faillissement, had Mexx in Duitsland nog 35 winkels, met in totaal 500 Duitse medewerkers.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN