• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Merkrechten Camaïeu overgenomen door Celio

Merkrechten Camaïeu overgenomen door Celio

Door Caitlyn Terra

loading...

Business

Een Camaïeu winkel. Beeldcredit: Maud Dupuy / Hans Lucas via AFP

De merkrechten van Frans kledingmerk zijn overgenomen door modegroep Celio. Op een faillissementsveiling zijn de merkrechten gekocht voor 1,8 miljoen euro, zo melden diverse media waaronder RetailDetail.

Herenkledingmerk Celio heeft het logo, de merknamen en de domeinnamen van Camaïeu en Camaieu (zonder umlaut) overgenomen. “Het is een merk met waarde, dat in Frankrijk al tientallen jaren toonaangevend is op het gebied van damesconfectie,” aldus Sébastien Bismuth, topman bij Celio, tegen La Libre Eco. Niet alleen moet het merk nieuw leven in worden geblazen, er wordt ook gedacht aan nieuwe winkels.

In november meldden industriëlen Karine Renouil-Tilberghien en Arnaud de Belabre tegen FashionUnited dat zij de merknaam van Camaïeu wilden kopen. Ook zij wilden het merk nieuw leven in blazen. Ze blijken uiteindelijk dus niet als winnaar uit de bus gekomen.

De afgelopen jaren zijn voor Camaïeu hobbelig geweest. In 2020 wordt de Franse tak van Camaïeu overgenomen door Financière Immobilière Bordeaux (FIB), maar de Belgische tak wordt failliet verklaard. Een jaar na de overname gaat Camaïeu voor ‘minder tijdloos, meer fashion’ en voert het een transformatieplan uit. Echter blijkt in 2022 dat de geschiedenis zich herhaalt en het bedrijf wordt weer onder curatele geplaatst. Niet veel later wordt het bedrijf geliquideerd. Tijdens een faillissementsveiling begin december gaan de activa van Camaïeu onder de hamer.

Camaïeu is in 1984 opgericht als confectiemerk. Het bedrijf stoelde in Roubaix.

Camaieu
Celio