• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Merkrechten Basler zijn verkocht

Merkrechten Basler zijn verkocht

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De internationale merkrechten van het in augustus failliet gegane modehuis Basler zijn overgenomen. Het Duitse modebedrijf Tristyle Mode GmbH heeft de rechten verworven, heeft het in München gevestigde concern bekendgemaakt.

Welk bedrag met de overname is gemoeid, heeft zowel de koper als de verkoper niet duidelijk gemaakt. Die eerste, moederbedrijf van de labels Peter Hahn, Long Tall Sally en Madeleine, biedt ‘goed gevormde’ mode voor vrouwen van 45 plus.

“Het Basler-merk heeft een enorm hoge bundelkracht in de doelgroep van de veeleisende, modebewuste klant,” zegt Tristyle-CEO Stefan Kober over de overname, eraan toevoegend: “Door onze know-how op het gebied van product en verkoop voor deze doelgroep, streven wij ernaar het Basler-merk een solide en vooral succesvol onderdeel van de Duitse modehandel te maken.”

Als nieuwe eigenaar is Kober’s plan om volgend jaar met de herleving van Basler te beginnen. De eerste stap zal daarbij de lancering van een outdoorcollectie voor de herfst en winter van 2018 zijn. Eigen winkels van Basler zullen er volgens de directeur niet zijn.

Modebedrijf Basler ging afgelopen augustus failliet, nadat het in mei uitstel van betaling had aangevraagd. Het toen 81 jaar oude bedrijf nam nog enkele maatregelen om het tij te kunnen keren, maar dat mocht niet meer baten. Wereldwijd beschikte het label over 40 eigen winkels en 80 shop-in-shops. Het merk had ruim 1.000 medewerkers in dienst.

Beeld: Basler Fashion Facebook

BASLER
TriStyle