• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Megafusie denimfabrikanten

Megafusie denimfabrikanten

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

In het Verre Oosten wordt één van 's werelds grootste denimleveranciers gebouwd. De groep Roo Hsing uit Taiwan heeft het Chinese bedrijf JD United Holdings (JDU) overgenomen van investeringsmaatschappij EmergeVest uit Hong Kong voor 388 miljoen dollar. De fusie die in januari 2016 al werd aangekondigd is sinds 20 juni definitief rond. Dat melden diverse media.

De twee bedrijven hebben een gecombineerde omzet van ongeveer 500 miljoen dollar en rekenen samen bijna alle internationale kledingmerken en fast fashion retailers tot hun klanten. JDU heeft 25 fabrieken in Azië en Afrika en rekent onder meer Levi Strauss, Gap, Primark en C&A tot zijn klantenkring. Roo Hsing is de vijfde grootste jeansproducent ter wereld en levert onder meer aan Uniqlo en Hennes & Mauritz.

Een van de eerste stappen is de integratie van Roo Hsing's fabrieken in Cambodja en Nicaragua met die van JDU in Birma, Tanzania en China. Doel van de sychronisatie van productiefaciliteiten is een soepeler en meer efficiente suppy chain en inperken van de kosten.

JDU's productiecapaciteit is ongeveer vier keer groter dan die van Roo Hsing, aldus directeur Hsu Chung-Jung in de lokale pers. Met de overname komt de capaciteit van het bedrijf op een jaarlijkse output van 84 miljoen paar spijkerbroeken, of 7 procent van de wereldvoorraad.

Roo Hsing houdt ook het milieu in de gaten. Het bedrijf heeft een nieuwe laser machine en een ozon wasmachine aangekocht waarmee het gebruik van water met 67 procent, het gebruik van chemicaliën met 85 procent en het energieverbruik met 62 procent kunnen worden teruggebracht.

Denim
jd united holdings
Roo Hsing