• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Meer banen textielsector in de eerste helft van 2015

Meer banen textielsector in de eerste helft van 2015

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het aantal banen in de textielsector is in het eerste halfjaar van 2015 voor het eerst sinds de jaren tachtig licht gestegen. Dat meldt Fedustria, de federatie van de textiel-,hout- en meubelindustrie.

Uit een enquête die de Nationale Bank van België hield onder bedrijfsleiders bleek dat het niet erg positief gesteld was met het ondernemersvertrouwen in de textielsector. De cijfers die Fedustria publiceerde laten echter een positiever beeld zien.

RetailDetail bericht dat er in het eerste halfjaar van 2015 ongeveer 200 banen in de textielindustrie bijkwamen: een stijging van ongeveer 1 procent. Fa Quix van Fedustria zei hierover het volgende tegen persbureau Belga: “Niet veel, maar toch een trendbreuk. Het is 30 jaar geleden, van in de jaren ‘80, dat er nog eens banen bijkwamen.” Het is niet bekend in welke sector(en) van de textielindustrie de extra arbeidsplaatsen zijn vervuld.

Fedustria behartigt de belangen van bedrijven uit de textiel-, hout- en meubelindustrie onder andere door het beantwoorden van juridische vragen en het bieden van ondersteuning bij externe communicatie.

fedustria