• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Mastercard vervangt Maestro in België

Mastercard vervangt Maestro in België

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Business

Beeld ter illustratie. Beeld via pexels.

Maestro gaat met pensioen en Mastercard neemt het stokje over in België. Vanaf 1 juli vervangen Belgische banken en andere kaartuitgevers de Maestro-kaart door een Debit Mastercard, zo meldt Mastercard in een persbericht.

Op dit moment beschikken zo’n zestig à zeventig procent van de Belgen over een Maestro-kaart, maar die wordt op minder plaatsen aanvaard. De nieuwe Mastercard-kaart is ontworpen om aan alle moderne betalingsbehoeften van de consument te voldoen, met het hoogste niveau van gegevenscodering om fraude te voorkomen, zo is te lezen. Bovendien is de wereldwijde acceptatie twee keer breder dan die van Maestro-kaarten en kan de Mastercard-kaart gebruikt worden voor geldopnames bij geldautomaten.

De overgang van Maestro naar Mastercard zal geleidelijk verlopen over een periode van vijf jaar voor consumenten en zakelijke doeleinden. Handelaren hoeven geen actie te ondernemen als zij al Mastercard-kaarten accepteren, aldus Mastercard. Wie dat nog niet doet, kan zich melden bij zijn acquirer.

Maestro
MasterCard
Scroll down to read more