• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Manolo Blahnik overschrijdt omzetgrens van 100 miljoen euro in boekjaar 2022

Manolo Blahnik overschrijdt omzetgrens van 100 miljoen euro in boekjaar 2022

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Manolo Blahnik

Het iconische schoenenmerk Manolo Blahnik schrijft een recordjaar in de boeken. Het bedrijf behaalt namelijk een record met een omzetstijging van 69 procent, verdrievoudigt zijn winst voor belastingen én vervijfvoudigt zijn bedrijfswinst. Dat wordt bekendgemaakt in een financieel rapport dat betrekking heeft op het jaar dat eindigde op 31 december 2022.

De jaaromzet van Manolo Blahnik eindigt op 118,2 miljoen euro en overschrijft daarmee voor het eerste de omzetgrens van 100 miljoen euro. De omzet ligt ruim 48 miljoen euro hoger dan een jaar eerder. In het rapport staat dat alle kanalen een ‘sterke opleving kenden’ door de groeiende vraag van consumenten. Het aantal winkelbezoekers keerde terug naar het niveau van voor de coronacrisis en de online verkopen bleven groeien. Ook de samenwerking met Birkenstock deed de omzet ten goede.

De groei in de categorie dameskleding werd aangedreven door de toegenomen belangstelling voor gelegenheidskleding nadat de coronacrisis verleden tijd werd. Tegen het einde van 2022 laaide de populariteit van eenvoudige investeringsstukken juist weer op. Ook de herenmode zat dat jaar in de lift, maar meer details worden niet gegeven.

Manolo Blahnik schrijft 2022 als recordjaar in de boeken

De winst voor belastingen komt neer op 21,9 miljoen euro. Onderaan de streep noteert Manolo Blahnik een winst van 23,7 miljoen euro. Ter vergelijking: in boekjaar 2021 noteerde het een winst van 4,6 miljoen euro.

Kristina Blahnik, Chief Executive Officer van Monolo Blahnik, bestempelt het jaar 2022 als ‘een buitengewoon jaar wat betreft de consumentenvraag’. “In 2023 zal dat natuurlijk weer in evenwicht komen gezien de vele macro-economische tegenwind.”

“Om te vieren dat we voor het eerst in onze geschiedenis de omzetgrens van 100 miljoen euro hebben overschreden, waren we erg trots om in november 2022 een uitzonderlijke bonus van meer dan één miljoen euro te kunnen delen met onze medewerkers van de groep, als erkenning voor het harde werk en de toewijding van onze teams wereldwijd en hun bijdrage aan het bereiken van deze mijlpaal.”

Manolo Blahnik