Manolo Blahnik neemt Italiaanse schoenenproducent over

Het luxe schoenenlabel Manolo Blahnik heeft de Italiaanse schoenenfabrikant Calzaturificio Re Marcello, het bedrijf dat schoenen van Manolo Blahnik maakt, overgenomen. Met de overname hoopt het label “grotere creativiteit en operationele flexibiliteit” te creëren voor de toekomst van het bedrijf. Dat melden diverse media, waaronder Drapers.

De in 1938 opgerichte fabrikant Calzaturificio Re Marcello is gevestigd in Vigevano, Noord-Italië, en produceert sinds 1990 schoenen voor Manolo Blahnik.

“Calzaturificio Re Marcello is een synoniem voor vakmanschap van uitzonderlijke kwaliteit in onze branche, en we zijn blij dat we zo’n gewaardeerde partner in de familie hebben kunnen brengen,” zegt Kristina Blahnik, CEO van Manolo Blahnik, in een verklaring, aldus Drapers. “Deze acquisitie wordt ons eerste atelier en onze eerste productiefaciliteit, waardoor we grotere creatieve en operationele flexibiliteit creëren voor de toekomst van ons bedrijf.” Met de overname neemt het merk 77 ‘hoogopgeleide ambachtslieden’ aan.

Manolo Blahnik creëert luxe schoenen voor mannen en vrouwen, welke worden ontworpen door de gelijknamige Spaanse ontwerper. Het label beschikt over winkels in verschillende markten, waaronder Singapore, China en diverse Europese landen.

Beeld: Screenshot Manolo Blahnik website

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN