• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Maasmechelen Village rapporteert beste cijfers ooit

Maasmechelen Village rapporteert beste cijfers ooit

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Outletcentrum Maasmechelen Village heeft in 2016 recordcijfers geboekt. Het centrum trok het hoogste aantal bezoekers ooit, namelijk 2,5 miljoen. Daarmee zijn de verliezen, die al enkele jaren op rij worden geschreven, flink teruggedrongen. Dat melden diverse media.

Het aantal winkels dat aanwezig is in Maasmechelen Village, groeide ook flink. In totaal telde de outlet 108 winkels in 2016, waarmee aan zo’n 900 mensen werk werd geboden. Met name de komst van grote namen als Polo Ralph Lauren en Armani zijn volgens het centrum de reden voor de grote groei. “Zulke merken zijn echte ‘gamechangers’ die onmiddellijk een positieve financiële evolutie in Maasmechelen Village hebben teweeggebracht,” stelt David Winkels, bestuurder van het bedrijf achter de outlet.

In 2016 werd tevens een schuld van 190 miljoen euro omgezet in kapitaal. Daarnaast kreeg de outlet een herfinanciering voor de komende vijf jaar. In totaal was het operationeel verlies daardoor 4,4 miljoen euro, of een vijfde, lager dan in het jaar ervoor. Toen werd nog gevreesd dat het centrum haar deuren moest sluiten, omdat de cijfers steeds negatiever werden. In 2014 schreef het bedrijf een verlies van ruim 200 miljoen euro. Sindsdien wordt geprobeerd grotere merken aan te trekken om de bezoekersaantallen op te krikken.

Beeld: Maasmechelen Village Facebook

MAASMECHELEN VILLAGE
outletcentrum