LVMH zou interesse hebben in een mogelijke overname van de Amerikaanse modegroep Michael Kors. Dat meldt een ingewijde van de zakelijke nieuwssite Streetinsider.

Het luxeconcern zou volgens deze bron al in gesprek zijn met Societé Generale als adviseur van het Franse conglomeraat. Details van de overname werden niet bekendgemaakt, en geen van beide partijen heeft commentaar gegeven op het bericht. Geruchten over een mogelijk overname van Kors deden al eerder de ronde. In oktober zou het bedrijf volgens de Spaanse website InterEconomia.com een overname van 10 miljard dollar hebben overwogen van een ongenoemde partij.

Nieuws van een potentiële overname kwam ditmaal nadat Kors een omzetdaling van 3,7 procent naar 1,09 miljard dollar (1 miljard euro) in het tweede kwartaal rapporteerde. Het is de eerste keer sinds zijn beursgang, vijf jaar geleden, dat het bedrijf zijn omzet heeft zien dalen, en hoewel niet onverwacht, reageerde Wall Street direct. De koers daalde op donderdag met 4 procent. Zelfs een mogelijke overname had hier geen positieve invloed op.

De oorzaak van de daling was het besluit van het bedrijf om het aantal producten uit warenhuizen terug te brengen in een poging het effect van grootschalige kortingsacties te omzeilen. In Noord- en Zuid-Amerika daalde de omzet uit groothandelsactiviteiten daarom met 22 procent.

Volgens topman John Idol zal deze trend dit jaar nog aanhouden. Het bedrijf heeft de prognose voor het lopende boekjaar daarom naar beneden bijgesteld en verwacht nu een jaaromzet van ongeveer 4,55 miljard dollar, tegenover de eerdere 4,7 miljard dollar. Idol zei wel dat de dalingen in de groothandel volgend jaar minder zouden worden.

De vergelijkbare omzet daalde ondertussen met 5,4 procent, en overtrof daarmee de prognose van analisten die een daling van 5,8 procent hadden verwacht. De nettowinst bedroeg 160,9 miljoen dollar of 95 cent per aandeel, ruim boven de 88 cent per aandeel die analisten hadden voorspeld.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN