LVMH koopt Christian Dior Couture

Luxegroep LVMH koopt door middel van aandelen Christian Dior Couture. De overname vindt eind mei plaats. Met deze aankoop wil LVMH zijn aandeel in de lederen en luxe goederen markt versterken, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Christian Dior Couture wordt geschat op een waarde van 6.5 miljard euro. De Arnault Family Group, LVMH Moët Hennessy -Louis Vuitton en Christian Dior Couture maken de koop bekend in een gezamenlijk persbericht. De aankoop van het bedrijf wordt in twee stappen voltooid. Allereerst wordt 26 procent van de aandelen van Christian Dior Couture, die nog niet in het bezit zijn van de groep, overgenomen en daarbij worden Hèrmes-aandelen overgedragen naar Christian Dior Couture. De Dior-aandelen worden op een waarde van 12,1 miljard euro geschat.

”Dit project representeert een belangrijke mijlpaal voor de groep. De transacties maken het mogelijk om het structureren te vergemakkelijken en versterken de lederen goederen afdeling van LVMH dankzij Christian Dior Couture, een van ‘s werelds meest iconische merken."Het illustreert de toewijding van mijn familie en benadrukt het vertrouwen in de perspectieven van de LVMH-merken op lange termijn. Ik ben verheugd om dit project aan te kunnen kondigen vandaag en de ontwikkeling van LVMH in Frankrijk en wereldwijd te versterken,” aldus Bernard Arnault.

Overname Christian Dior Couture door LVMH

Christian Dior was al langer onderdeel van LVMH. De aankoop van Christian Dior Couture wordt gedaan ‘om het modehuis verder op te nemen binnen LVMH’. LVMH heeft op dit moment al een aandeel van 74.1 procent in de luxe groep. Omgedraaid heeft Christian Dior Couture ook een aandeel in de luxe groep van Arnault.

Analyst Luca Solca, hoofd van luxe goederen bij Exane BNP Paribas meldt tegen The Financial Times dat de deal ‘een sterk merk toevoegt aan het LVMH portfolio. Het vermindert het risico van LVMH om mogelijke ”trophy assets” te kopen zonder de opoffering van de het rendement in geïnvesteerd kapitaal.

LVMH is eigenaar van merken zoals Alexander McQueen, Givenchy, Céline en Marc Jacobs. Vorig jaar behaalde de luxe groep een recordomzet van 37,6 miljard euro dankzij een stijging van 9 procent. De grootste drijfveer van deze groei is de mode en lederwaren-afdeling van de groep, die nu versterkt wordt met Christian Dior Couture.

Afgelopen financiële jaar zag Christian Dior Couture een omzetgroei van 5 procent. De omzet kwam hierdoor neer op 1,9 miljard. Dankzij de aankoop van aandelen door LVMH zal deze omzet ook invloed hebben op de inkomsten van de luxe groep.

Beeld: Christian Dior

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN