Het Canadese sport- en yogamerk Lululemon heeft dankzij een forse kerstomzet een gunstige prognose gemaakt voor het huidige kwartaal. De aandelen in het bedrijf stegen als gevolg met bijna 9 procent.

Het kwakkelende bedrijf verwacht in de drie maanden tot 1 februari een vergelijkbare omzet van 6 tot 7 procent. Het zou het tweede achtereenvolgende kwartaal van aanhoudende vergelijkbare omzetgroei zijn, hetgeen volgens analisten erop duidt dat pogingen tot herstel daadwerkelijk effect hebben, meldt Reuters.

Lululemon, dat in Vancouver gevestigd is, raakte twee jaar geleden in de problemen toen het een lijn yogabroeken moest terugtrekken uit de markt omdat ze te doorzichtig waren. Vervolgens verslechterde de situatie toen Lululemon oprichter Chip Wilson zei dat sommige vrouwenlichamen niet geschikt zijn voor yogabroeken, hetgeen tot woede van klanten van het merk leidde.

Het merk heeft sindsdien gewerkt aan verbetering van de kwaliteit en de productieketen, en heeft het assortiment uitgebreid met meer modieuze stukken die ook buiten de sportschool kunnen worden gedragen.

Lululemon verwacht dit kwartaal een omzet van 595 tot 600 miljoen dollar (503 tot 507 miljoen euro), vergeleken met een eerdere prognose van 570 tot 585 miljoen dollar. Het bedrijf verhoogde ook de winstprognose van 65 tot 69 cent naar 71 tot 73 cent per aandeel.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN