• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lululemon Athletica Inc. groeit omzet met 20 procent in tweede kwartaal

Lululemon Athletica Inc. groeit omzet met 20 procent in tweede kwartaal

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Lululemon-winkel in Hamburg. Beeld: FashionUnited

Het Canadese sportmodebedrijf Lululemon Athletica Inc. groeit zijn omzet met 20 procent naar 2,2 miljard Canadese dollar in het tweede kwartaal van financieel jaar 2023, dat blijkt uit de gedeponeerde cijfers. Omgerekend naar euro’s komt de omzet neer op 1,5 miljard euro.

Nu het tweede kwartaal van 2023 is afgerond komt de omzet van Lululemon voor het eerste halfjaar neer op 4,2 miljard dollar (2,9 miljard euro). Het bedrijf ziet de grootste omzetgroei op de internationale afzetmarkt, namelijk 52 procent. In Noord-Amerika schrijft Lululemon een omzetplus van 11 procent in de boeken.

Nadat Lululemon zijn winst in boekjaar 2022 zag afnemen, zit de winst in het eerste halfjaar van 2023 weer in de lift. Het bedrijf noteert 152,5 miljoen dollar meer winst dan een jaar eerder, namelijk 632 miljoen dollar. Dat is omgerekend 431 miljoen euro. Daarvan wordt in het tweede kwartaal 341,6 miljoen dollar (233,1 miljoen euro) binnengehaald.

Vooruitkijkend op het derde kwartaal verwacht Lululemon een omzet te behalen die rond de 2,1 miljard dollar (1,4 miljard euro) ligt. Wat betreft het gehele boekjaar ziet het bedrijf een omzet van 9,5 miljard dollar (6,5 miljard euro) tegemoet. Dat zou een omzetplus van ongeveer 18 procent betekenen.

Lululemon
Lululemon Athletica Inc.