• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Liberty London krijgt nieuwe eigenaar

Liberty London krijgt nieuwe eigenaar

Door Don-Alvin Adegeest

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Glendower Capital heeft een meerderheidsaandeel genomen in Liberty, het iconische warenhuis in hartje centrum van de Londense wijk Soho, ter waarde van 300 miljoen pond (334 miljoen euro).

BlueGem Capital, een private equity group, kocht de winkel in 2010 voor 32 miljoen pond van MWB, een vastgoed investeringsmaatschappij, en verkoopt nu zijn aandeel van 40 procent aan Glendower Capital.

Tien jaar geleden leed Liberty nog verliezen, maar na verloop van tijd en met regelmatige investeringen werd het bedrijf in ere hersteld. De focus kwam op nichesegmenten in dames- en herenmode en stoffen te liggen en met succes. Inmiddels kan het warenhuis met grote namen als Harrods en Selfridges concurreren.

In het boekjaar tot februari 2018 draaide het bedrijf een omzet van 133 miljoen pond, een stijging van 8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De brutowinst verdrievoudigde naar bijna 7 miljoen pond. Volgens de Britse krant The Guardian wordt ongeveer 60 procent van de winst gegenereerd door de verkoop van eigen merkproducten.

Dit is een vertaling en samenvatting van het oorspronkelijke artikel op fashionunited.uk. Vertaald en bewerkt door Wendela van den Broek.

Foto: Liberty website

Liberty