BVM, de Italiaanse eigenaar van Les Copains, is in onderhandeling met leverancier Super Srl over de verkoop het modemerk. BVM raakte in juli in liquidatie en moet het merk noodgedwongen verkopen, meldt WWD.

Het eveneens Italiaanse Super, eigenaar van breiwerkspecialist Bruno’s, zal 43 van de 75 werknemers van Les Copains overnemen. Voor hoeveel het bedrijf verkocht wordt is niet bekend, maar volgens een woordvoerder van de CGIL-vakbond in Bologna wil de Zambelli familie achter Super het merk graag blijven produceren.

Volgens bronnen van WWD wordt BVM USA ook aan Super verkocht. De Amerikaanse onderneming bestaat uit 16 verkooppunten, voornamelijk bij Saks Fifth Avenue.

Les Copains werd in 1958 opgericht door BVM oprichter en eigenaar Mario Bandiera, die afgelopen oktober overleed. Les Copains bestond voornamelijk uit fijne kasjmier creaties. Aanvankelijk stond het merk onder creatieve leiding van Stefania Bandiera, de vrouw van Mario, maar later werkte het merk met bekende ontwerpers als Antonio Berardi en Alessandro Dell’Acqua. BVM produceerde ook jarenlang de collectie van Giambattista Valli.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN