• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lenzing waarschuwt voor afschrijvingen tot 480 miljoen euro in boekjaar 2023

Lenzing waarschuwt voor afschrijvingen tot 480 miljoen euro in boekjaar 2023

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Productiefaciliteit op het hoofdkantoor in Lenzing. Credits: Lenzing AG / Fotograaf: Franz Neumayr

De Oostenrijkse vezelfabrikant Lezing AG zal in het boekjaar 2023 afschrijvingen moeten doen wat een driecijferig miljoenenbedrag in euro’s betreft.

Dinsdagavond kondigde het bedrijf aan dat de "jaarlijkse evaluatie van de waardering van activa" een bijzondere waardevermindering aan het licht had gebracht die speciale afschrijvingen tot 480 miljoen euro zou vereisen. De redenen hiervoor zijn "aanhoudende onzekerheden in het economische klimaat" en "aanhoudend hogere grondstof- en energiekosten en hogere kortingspercentages als gevolg van het veranderde renteklimaat", legde de Groep uit.

De non-cash bijzondere waardeverminderingen zouden een negatief effect hebben op het operationele inkomen in het huidige boekjaar, maar niet op de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA), benadrukte de vezelproducent.

Het bedrijf blijft daarom verwachten dat de EBITDA voor 2023 binnen de eerder voorspelde bandbreedte van 270 tot 330 miljoen euro zal liggen. Concreet wordt nu een resultaat rond de 300 miljoen euro verwacht. Het concern is van plan om op 15 maart de volledige bedrijfscijfers over het afgelopen jaar te presenteren.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited DE. Vertaling en bewerking door Sylvana Lijbaart.

Lenzing
Lenzing AG