• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Laura Ashley zegt dat het geen overnamebod heeft ontvangen

Laura Ashley zegt dat het geen overnamebod heeft ontvangen

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Raad van Bestuur van het Britse merk Laura Ashley heeft een persverklaring uitgestuurd om te laten weten dat het bedrijf geen overnamebod heeft ontvangen. Het bedrijf reageert daarmee op een bericht in The Sunday Telegraph van afgelopen weekend, waarin stond dat Laura Ashley benaderd zou zijn door vastgoedmagnaat Michael Flacks om een meerderheidsbelang in het bedrijf te verwerven.

"Wat mij betreft, is er geen overnamebod omdat er geen enkele benadering is geweest. Als en wanneer wij worden benaderd dan zal de Raad van Bestuur zijn plicht doen en het bod op waarde beoordelen," aldus bestuursvoorzitter Andrew Khoo in de verklaring.

Hij voegde daaraan toe: "Als belangrijkste aandeelhouders van Laura Ashley zijn wij niet van plan ons meerderheidsbelang uit handen te geven. Hoewel ik begrijp waarom geinteresseerde partijen denken dat we aanzienlijk ondergewaardeerd zijn, heb ik er het volste vertrouwen in dat we de winstgevend kunnen verbeteren om op lange termijn waarde te creëren voor onze aandeelhouders".

Laura Ashley meldde over de eerste helft van het lopende boekjaar een totaalomzet van 122,9 miljoen pond, een daling van 8,7 procent. Hoofdoorzaak van de daling volgens het bedrijf was de sluiting van vier winkels tijdens de periode plus een daling van de retailomzet van 4,2 procent en de beëindiging van de hoofdlicentieovereenkomst met de partner in Japan.

Laura Ashley
michael flacks