• Home
  • Nieuws
  • Business
  • La Perla schrapt voorlopig geen banen

La Perla schrapt voorlopig geen banen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

La Perla heeft zijn plannen om 126 van de 400 banen op het hoofdkantoor in Bologna te schrappen uitgesteld. Het Italiaanse lingeriehuis werkt aan een nieuw bedrijfsplan dat aan de Italiaanse vakbonden zal worden voorgelegd. Dat meldt Women’s Wear Daily.

Als onderdeel van een herstructurering, maakte het noodlijdende bedrijf vorige maand bekend dat het zich voortaan zou concentreren op zijn kernactiviteiten als luxe lingeriespecialist, en hoewel productie op het hoofdkantoor in Bologna zou blijven, er 126 ontslagen zouden vallen.

Het Italiaanse ministerie van economische ontwikkeling verzocht de directie van La Perla om een nieuw plan waarin het bedrijf en diens banden met Bologna gewaarborgd zouden blijven. Aan dit verzoek heeft La Perla topman Pascal Perrier nu gehoor gegeven.

Perrier werd vorig jaar, na de overname van La Perla door de Nederlandse investeringsmaatschappij Sapinda Holding, aangesteld als CEO. Onder zijn leiding voert Perrier, die voorheen bij Burberry werkte, herstructureringen door die het bedrijf weer in ere moeten herstellen. De afschaffing van de herenlijnen en zonnebrillen die door vorig eigenaar Silvio Scaglia waren geïntroduceerd om mee te kunnen dingen als luxe lifestylemerk maakt deel uit van dit plan.

La Perla zal zich voortaan weer uitsluitend concentreren op lingerie, ondergoed, nachtgoed en badkleding. Hiermee hoopt het bedrijf, dat in mei een kapitaalinjectie van 23 miljoen euro kreeg, weer winstgevend te worden. La Perla noemde de herstructureringsplannen in juni ‘urgent en noodzakelijk’.

La Perla