• Home
  • Nieuws
  • Business
  • L Catterton en Birkenstock-medewerkers verkopen 14 miljoen aandelen

L Catterton en Birkenstock-medewerkers verkopen 14 miljoen aandelen

Door Prachi Singh

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een Birkenstock winkel. Credits: Birkenstock

In een secundair openbaar aanbod zijn Birkenstock-medewerkers en BK LC Lux MidCo, een entiteit die is gelieerd aan L Catterton, van plan om 14 miljoen gewone aandelen van Birkenstock te verkopen.

Na de voltooiing van het voorgestelde aanbod zal L Catterton ongeveer 73,2 procent van de uitstaande gewone aandelen van het bedrijf in handen hebben.

Oliver Reichert, CEO van Birkenstock Group en lid van de raad van bestuur, gaf commentaar op de ontwikkeling: “Ondersteund door de positieve vooruitzichten en sterke prestaties van ons bedrijf, is het beoogde secundaire aanbod een kans voor ons om onze beleggersbasis verder te verbreden en de liquiditeit van onze aandelen te vergroten.”

“Bij L Catterton blijven we ons sterk inzetten voor Birkenstock en blijven we langetermijnpartners die diep overtuigd zijn van het groeiverhaal van het bedrijf. Als hoofdinvesteerder en grootste aandeelhouder zijn we vastbesloten om deze transactie op een verantwoorde manier uit te voeren”, voegde Michael Chu, wereldwijde co-CEO van L Catterton en voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf, toe.

Goldman Sachs en J.P. Morgan fungeren als gezamenlijke lead book-running managers voor het voorgestelde aanbod.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK. Vertaling door AI, bewerking door Sylvana Lijbaart.

Birkenstock
L Catterton