• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Krimp Belgische economie tijdens tweede lockdown geringer

Krimp Belgische economie tijdens tweede lockdown geringer

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Belgische economie krimpt in het vierde kwartaal naar verwachting maar met 1 procent, zo meldt de Nationale Bank in een persbericht. De krimp is een stuk geringer dan de krimp tijdens de eerste lockdown dit jaar.

Tijdens de tweede lockdown bleven bouwnijverheid en de verwerkende nijverheid operationeel, waardoor de krimp beperkt blijft, zo schrijft de Nationale Bank. De particuliere consumptie zal de sterkste daling vertonen. De bestedingen van huishoudens werden belemmerd door de vrees voor de gezondheid en door de restrictieve maatregelen. Het consumentenvertrouwen in België ligt al geruime tijd laag sinds april. Ondanks meerdere oplevingen, is het niveau van het consumentenvertrouwen nog steeds onder dat van voor de pandemie.

Bedrijfsinvesteringen en investeringen in wonen lopen naar verwachten in het vierde kwartaal terug, maar de overheidsinvesteringen nemen juist verder toe. De bijdrage van de netto-uitvoer van goederen en diensten aan de bbp-groei zal in het vierde kwartaal grotendeels neutraal zijn, aldus de Nationale Bank.

Altijd al up-to-date zijn over de laatste ontwikkelingen in de modeindustrie? Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief! Voeg u toe aan een netwerk van ondernemers, CEO's, ontwerpers, inkopers en andere modeprofessionals die de FashionUnited nieuwsbrief al ontvangen.

bbp
Coronavirus
Lockdown