• Home
  • Nieuws
  • Business
  • KKR wil de SMCP groep verkopen

KKR wil de SMCP groep verkopen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

KKR is van plan de groep Sandro, Maje, Claudie Pierlot (SMCP) te verkopen door middel van een beursgang. Volgens persbureau Reuters is de groep meer dan een miljard euro waard. Dat meldt Fashionmag.

Het Amerikaanse fonds, dat in 2013 een aandeel van 65 procent in de Franse groep had, heeft de UBS bank en Bank of America Merrill Lynch benaderd voor het vertrek. Er zijn vooralsnog geen potentiële kopers genoemd, maar een bron dichtbij het bedrijf meldt dat veel beleggers geïnteresseerd zouden zijn in de overname van de Franse luxegroep.

Jaarlijks opent de groep zo’n 120 nieuwe winkels, waarmee het ieder jaar een omzetstijging van 20 procent boekt. Volgens Reuters bereikte het bedrijf in 2014 een totale omzet van 509 miljoen euro, ten opzichte van 422 miljoen op het moment van de overname door KKR in het jaar daarvoor.

De SMCP groep heeft aangekondigd te gaan investeren in China door te focussen op de ontwikkeling van de middenklasse. In het afgelopen anderhalf jaar opende de groep daar 45 nieuwe winkels, waarvan 8 in Hongkong en 4 in Macao. Naast China, wil het bedrijf zich ook gaan richten op het Midden Oosten en Zuid-Europa.

KKR
Overname
SMCP