KKR onderzoekt beursgang SMCP

Het Amerikaanse investeringsfonds KKR is momenteel bezig met het plannen van een beursgang van SMCP, het moederbedrijf van de merken Sandro, Maje en Claudie Pierlot. Dat meldt Fashionmag.

De mogelijke beursgang zou gepland staan voor maart 2016. In de eerste zes maanden van het fiscale jaar boekte de SMCP Group een omzetstijging van 32 procent dankzij internationaal succes. De omzet in het buiteland alleen nam toe met 64,9 procent en 14,9 procent in een vergelijkbaar gebied.

In 2014 boekte SMCP een omzet van 508,6 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 20,5 procent. Voor het einde van het jaar zou de groep zeker 100 winkels moeten openen en de online activiteiten in alle landen moeten expansiëren voor een mogelijke beursgang.

In 2010 namen investeringsmaatschappijen L Capital (LVMH en de Groupe Arnault) en Florac een meerderheidsbelang in de SMCP Group. Sinds april 2013 is SMCP in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) die het bedrijf van L Capital overnam voor een geschatte 650 miljoen euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN