• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Kering verkoopt Sergio Rossi aan Investindustrial

Kering verkoopt Sergio Rossi aan Investindustrial

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Luxeconcern Kering heeft eindelijk een koper gevonden voor het schoenenmerk Sergio Rossi. Het merk, dat al sinds augustus 2013 te koop staat, is nu eigendom van de Europese investeerder Investindustrial.

”We hebben een uitstekende relatie met Kering dat ons nu heeft gekozen als nieuwe eigenaar van het merk,” zei Investindustrial Senior Partner Andrea Bonomi in een persbericht. “Het maakt ons trots dat Kering ons heeft geselecteerd omdat ons bedrijf in de afgelopen jaren verschillende succesverhalen heeft voortgebracht, zoals Ducati en Ruffino. We zijn de partner van grote merken die internationaal groeien, waaronder Aston Martin, Flos, B&B Italia. We hopen met Sergio Rossi dezelfde groei te bereiken.”

In juni 2015 maakte Kering bekend dat er drie potentiële kopers voor het Italiaanse schoenenmerk waren: Lion Capital, Emerisque en Investindustrial. Destijds werd gezegd dat het bedrijf openstond om eind juli te beginnen met onderhandelen.

Kering, dat onder andere eigenaar is van Gucci en Bottega Veneta, kocht Sergio Rossi in 2000. Het schoenenmerk telt momenteel 90 winkels in onder andere Frankrijk, België en de Verenigde Staten.

Investindustrial
Kering
Sergio Rossi