• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Juwelenhuis Ruys sluit na 170 jaar

Juwelenhuis Ruys sluit na 170 jaar

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie. Credits: Pexels.

Het Antwerpse juwelenhuis Ruys stopt eind april definitief. Dit laat zaakvoerder Jean van der Haegen (76) weten via een bericht op de website van Ruys.

“Tot mijn spijt moet ik mijn beslissing bekendmaken om onze prachtige winkel te sluiten. De sluiting vindt plaats op 27 april, precies 170 jaar na de inhuldiging van de winkel van mijn voorouders in 1854,” aldus het bericht van juwelenhuis Ruys. Van der Haegen is de vijfde generatie van juwelierszaak Ruys. Hij geeft als reden voor de sluiting: “Omdat mijn mobiliteit de laatste tijd merkbaar achteruit ging, moest ik voortijdig stoppen met mijn ambitie om een betrouwbare opvolger te vinden voor deze magische plek.”

In 2020 werd het pand waar Juwelenhuis Ruys zich bevindt officieel erkend als beschermd monument. Het erfgoedobject is in 1902 ontworpen door Ferdinand Truyman in opdracht van de juweliersfamilie.

De zaakvoerder, die sinds zijn kindertijd droomde om de zaak van zijn grootvader Raymond Ruys over te nemen, meldt dat er tot en met zaterdag 27 april juwelen, horloges en zilverwerk op voorraad zal zijn.

Ruys Juweliers, Sint-Jorispoort 26, 2000 Antwerpen, België.

Juwelier