• Home
  • Nieuws
  • Business
  • JD Sports rapporteert omzet van 5 miljard pond

JD Sports rapporteert omzet van 5 miljard pond

Door Jan Schroder

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

JD Sports Avenue des Champs-Élysées flagship in Parijs Credits: JD Sports

De Britse retailgroep JD Sports Fashion Plc verhoogt in de eerste helft van het boekjaar 2024/25 zijn omzet. De winst daalt echter aanzienlijk door negatieve speciale effecten.

Volgens een tussentijds rapport dat woensdag verschijnt, bedraagt de groepsomzet in de 26 weken tot 3 augustus 5,03 miljard Britse ponden (6,04 miljard euro). Dit overtreft het overeenkomstige niveau van vorig jaar met 5,2 procent. Gecorrigeerd voor wisselkoersveranderingen groeit de omzet met 6,8 procent; op vergelijkbare basis stijgen ze met 0,7 procent.

Herstructureringskosten, waardeaanpassingen en eenmalige kosten in verband met de overname van de Amerikaanse winkelketen Hibbett dragen bij aan de daling van het bedrijfsresultaat met 22,0 procent naar 292,2 miljoen Britse ponden. Gecorrigeerd voor speciale effecten stijgt het bedrijfsresultaat echter met 6,7 procent naar 451,1 miljoen Britse ponden.

De gerapporteerde nettowinst, die in de eerste helft van het voorgaande jaar 257,5 miljoen Britse ponden bedraagt, daalt met 79,7 procent naar 52,2 miljoen Britse ponden (62,7 miljoen euro). Het overschot voor de aandeelhouders daalt van 218,4 naar 21,8 miljoen Britse ponden.

Op basis van de beschikbare cijfers bevestigt de groep opnieuw zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar. Hij verwacht een winst vóór belastingen, gecorrigeerd voor speciale effecten, tussen de 955 miljoen en 1,035 miljard Britse ponden. Het management waarschuwt echter opnieuw voor “tegenwind” door de huidige wisselkoersontwikkelingen.

Lees ook:

Dit artikel is vertaald door Susan Zijp met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5. .

FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.

JD Sports
JD Sports Fashion
JD Sports Fashion PLC