• Home
  • Nieuws
  • Business
  • JD Sports H1: Aktiesport en Perry Sport leveren eerste positieve resultaten

JD Sports H1: Aktiesport en Perry Sport leveren eerste positieve resultaten

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

JD Sports heeft een goed eerste halfjaar achter de rug, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. Het bedrijf behaalde een omzetgroei van 35 procent in de eerste zes maanden naar een omzet van 1,8 miljard pond (2 miljard euro).

Het moederbedrijf van onder andere Aktiesport en Perry Sport rapporteert recordresultaten, aldus Peter Cowgill, uitvoerend voorzitter van JD Sports Fashion Plc in het verslag. “Het laat zien dat ons multibrand en multichannel aanbod veerkrachtig is in de belangrijke markten Groot-Brittannië en Ierland en de capaciteit heeft om verder te groeien in een toenemend aantal van internationale markten.” De verkoop in het tweede halfjaar, dat op 5 augustus is gestart, zijn volgens Cowgill goed van start gegaan op hetzelfde niveau als behaald in het eerste halfjaar.

Flinke omzetgroei voor JD Sports in eerste halfjaar

Het EBITDA pluste met 26 procent naar 171,8 miljoen pond (192 miljoen euro). De winst voor belastingen kwam neer op 121,9 miljoen pond (136 miljoen euro). JD deelt het portfolio in in twee categorieën, sports fashion en outdoor. De sports fashion categorie zag de omzet bij gelijk aantal winkels met 4 procent stijging en de operationele winst steeg met 24 procent naar 127,7 miljoen pond (143 miljoen euro). In deze categorie licht JD specifiek de winkels van Perry Sport en Aktiesport uit in het verslag. “We zijn zeer tevreden met de vooruitgang van de winkels in Nederland die voor het eerst een positief resultaat laten zien nu we de voordelen hebben van onze eerdere initiatieven om winkels te sluiten en voorraden door te verkopen,” aldus het verslag.

Het outdoor segment had ‘gemixte resultaten’ in het eerste halfjaar, aldus het verslag. Het segment kon profiteren van het strenge winterweer aan het begin van het financiële boekjaar van JD Sports Fashion Plc, maar kreeg in het tweede kwartaal last van het warme en droge weer in Groot-Brittannië waardoor de winkels minder bezoekers verwelkomden. Dankzij de daling in het tweede kwartaal bleef de omzet nagenoeg gelijk in vergelijking met vorig jaar in het eerste halfjaar.

Beeld: JD Sports Facebook

Aktiesport
JD Sports
JD Sports Fashion PLC
perrysport