• Home
  • Nieuws
  • Business
  • JD Sport Fashion wil Perry Sport overnemen

JD Sport Fashion wil Perry Sport overnemen

Door Esmerij van Loon

17 mrt. 2016

Business

Het Britse JD Sports wil de winkelketens Perry Sport en Aktiesport overnemen. Daarvoor heeft de onderneming donderdag toestemming gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dat meldt persbureau ANP. De curator zegt dat de onderhandelingen met JD Sports vergevorderd zijn. "We voeren exclusieve gesprekken en verwachten binnen enkele dagen tot een akkoord te komen," zegt hij tegen de NOS. Daarna is het wachten op goedkeuring van de ACM.

JD Sports is sinds juli 2013 in Nederland actief en heeft in twee jaar tijd 16 winkels geopend in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen, Groningen, Leeuwarden, Emmen, Zwolle, Almere, Leiden, Hilversum, Breda, Arnhem, Tilburg en Den Haag. De keten heeft als slogan 'King of trainers'.

Nog niet bekend hoeveel Perry Sport werknemers hun baan behouden

JD Sports zou interesse hebben in 58 winkels van Perry Sport en 131 vestigingen van Aktiesport. De keten wil waarschijnlijk ook de beide webwinkels en de overige activa van de sportketens overnemen. Perry Sport en Aktiesport tellen in totaal zo'n 2500 werknemers. Hoeveel mensen hun baan kunnen behouden is nog niet bekend.

Eerder werd bekend dat Scapino de inventaris van alle 128 shop-in-shops van Aktiesport in de Scapino-winkels overneemt. Dit zijn alle verkooppunten die Aktiesport in de schoenenwinkels had.

Het faillissement van het moederbedrijf van Perry Sport en Aktiesport, USG, was een direct gevolg van het omvallen van warenhuis V&D. USG, Unlimited Sports Group, had veel shop-in-shops bij de warenhuisketen. Kort na de faillissementsverklaring volgden ook andere dochtervennootschappen van USG.

Direct na het faillissement bleek dat er volop belangstelling was om de sportketens over te nemen. Zo zei retailexpert Paul Moers in de Financiële Telegraaf zeker te weten dat Euretco's Intersport en Sports Direct de belangrijkste gegadigden waren voor de panden van Perry Sport.

De Britse winkelketen JD Sports werd in 1981 opgericht en heeft meer dan 800 winkels en diverse winkelformules in sportkleding, schoenen en outdoor-artikelen, in zowel het Verenigd Koninkrijk, als in Frankrijk, Spanje, Ierland, Nederland, Italië en Duitsland. Het bedrijf had in 2015 een omzet van bijna 2 miljard euro en boekte een brutowinst van 115 miljoen euro.

Aktiesport
JD Sport
Perry Sport