• Home
  • Nieuws
  • Business
  • JBC zet samenwerking met Hytchers tijdelijk stil vanwege rechtszaak

JBC zet samenwerking met Hytchers tijdelijk stil vanwege rechtszaak

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

JBC ging begin dit jaar een samenwerking aan met Belgische start-up Hytchers. Hytchers schakelt pendelaars in om pakketjes mee te nemen op hun dagelijke route. Met deze samenwerking hoopt JBC het retouren van pakketten CO2-neutraal te maken. De samenwerking is echter nu tijdelijk stilgezet vanwege een rechtszaak die is aangespannen door Transport en Logistiek Vlaanderen tegen JBC en Hytchers.

Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) beroept zich op vervoersregels. "Het klopt dat TLV omtrent onze samenwerking met Hytchers een rechtszaak zoals in kort geding heeft aangespannen,” aldus Katrien Vangrunderbeeck, woordvoerder bij JBC in een persbericht. Eerder deze week meldde TLV dat JBC had toegegeven ‘te ver gegaan te zijn en de samenwerking stopgezet te hebben’. Dit is echter onjuist, zo meldt JBC in het persbericht. De samenwerking is alleen tijdelijk stopgezet totdat er een uitspraak is in de zaak. JBC meldt te hopen spoedig de samenwerking te kunnen hervatten.

“We geloven in een maatschappij in verbinding en willen conform de wet handelen. Daarom hebben we ons dan ook teruggetrokken uit deze juridische kwestie door onze samenwerking met Hytchers tijdelijk on hold te zetten tot er een definitieve uitspraak volgt van de rechtbank. We vinden het ontzettend jammer dat onze inspanningen om samen met een ecologische, Belgische start-up te streven naar een groenere toekomst onderuit gehaald worden door TLV. We blijven Hytchers steunen en we blijven geloven in hun duurzaam idee en zijn er dan ook van overtuigd dat we binnenkort weer onze samenwerking kunnen oppakken."

hytchers
JBC