J. Crew Group vermindert nettoverlies met 100 miljoen

De J. Crew Group, Inc rapporteert weer positieve resultaten, de nieuwe financiële resultaten laten verbetering zien. De omzet stijgt weer en het nettoverlies is in vergelijking met de eerste zes maanden van 2017 verminderd met 100 miljoen dollar (85 miljoen euro), zo is te lezen in het verslag van het eerste halfjaar van het huidige boekjaar.

In het eerste halfjaar behaalde de groep een omzetplus van 3 procent naar 1,1 miljard dollar (942 miljoen euro). Het nettoverlies kwam neer op 40 miljoen dollar (34 miljoen euro), waar het vorig jaar in het eerste halfjaar van boekjaar 2017 nog 139 miljoen dollar (119 miljoen euro) was.

Jim Brett, CEO van de groep in het verslag: “We rapporteren een versnelling in de groei van de omzet bij gelijk aantal winkels, maar we zijn ook teruggekeerd naar een positieve groei bij gelijk aantal winkels bij het merk J. Crew voor het eerst in vier jaar. Madewell bleef doorzetten met fantastische resultaten met een groei van 28 procent bij gelijk aantal winkels waardoor we geloven dat het merk op het juiste pad is om een bedrijf van 1 miljard dollar te worden. Het derde kwartaal zal de volgende evolutie van producten, merken, ervaringen en cultuur laten zien die het Amerika van vandaag de dag reflecteren.”

In het tweede kwartaal is bij J.Crew een omzetstijging van 1 procent bij gelijk aantal winkels te zien. In de eerste zes maanden van het huidige boekjaar komt het merk echter nog niet in de plus uit, met een omzetdaling van 3 procent bij gelijk aantal winkels. Het merk behaalde een omzet van 820,7 miljoen dollar (703 miljoen euro). Madewell zag in het eerste halfjaar de omzet toenemen met 34 procent, 29 procent bij gelijk aantal winkels, naar 237,5 miljoen dollar (203 miljoen euro).

Beeld: Madewell facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN