Mode-ondernemer Ivanka Trump heeft afgelopen dinsdag aangekondigd met haar gelijknamige label te stoppen. Dit meldt Wall Street Journal voor het eerst. In een verklaring laat de presidentsdochter weten dit besluit te nemen na een storm van kritiek over eventuele belangenconflicten en tegenvallende verkoopcijfers aangedreven door politieke tegenslagen.

De 36-jarige Trump trok zich in januari 2017 terug uit het modebedrijf om als adviseur van haar vader, president Donald Trump, aan de slag te gaan in het Witte Huis. De kritiek was dat zij tegelijkertijd bleef profiteren van de opbrengsten van haar modebedrijf.

Het kledingmerk van Trump maakte in 2016 een opmars toen haar vader het voorzitterschap won. Fortune meldde dat de omzetten uit wholesale dat jaar met 61 procent steeg tot 47,4 miljoen dollar (40,5 miljoen euro). De verkopen kelderden toen Donald Trump werd beëdigd. De doodsteek voor het merk kwam toen belangrijke retailpartners Nordstrom en later Hudson’s Bay de samenwerking met het Ivanka Trump beëindigen. Het merk kwam vervolgens ook negatief in het nieuws doordat de Amerikaanse kledingproducent G-III Apparel Group, licentiehouder van het bedrijf, de labels van Ivanka Trump-kleding verwisselde met die van Adrienne Vittadini. De groep verklaarde niet met een overschot aan Trump-producten te willen achterblijven vanwege de naam van de presidentsdochter

Abigail Klem, president van het Ivanka Trump-merk, heeft inmiddels de 18 werknemers van het modebedrijf ingelicht. Zo meldt WSJ. Er wordt door de nieuwssite ook gesproken over een mogelijke herstart in de toekomst, gezien de intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten nog worden behouden.

"Na 17 maanden Washington, weet ik niet wanneer of dat ik ooit zal terugkeren als hoofd van een modebedrijf. Mijn focus voor de nabije toekomst ligt op het werk dat ik hier in het Witte Huis verricht”, zegt Ivanka Trump in een verklaring in handen van AFP.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN