• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Italiaanse overheid wil dat La Perla herstelplan opzet’

‘Italiaanse overheid wil dat La Perla herstelplan opzet’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Beeld ter illustratie Credits: Via Unsplash

De Italiaanse overheid legt lingeriemerk La Perla druk op om een herstelplan op te stellen, zo meldt WWD. La Perla zou recentelijk de lonen van de 330 medewerkers te laat betaald hebben en de lonen voor augustus zijn naar verluidt ook nog niet overgemaakt.

Als gevolg hiervan organiseerden vakbonden, Made in Italy en het ministerie van Economische Zaken een ronde tafel met vertegenwoordigers van La Perla. Echter werd tijdens de bijeenkomst geen plan gepresenteerd. Fausta Bergamotto, staatssecretaris in Italië benadrukte dat La Perla voor midden oktober een herstelplan ingediend moet hebben en dat een meeting met La Perla-eigenaar Lars Windhorst ingepland moet worden om het plan te begrijpen. Windhorst was volgens WWD afwezig bij de eerder genoemde ronde tafel. Ze benadrukte dat de Italiaanse overheid het bedrijf wil helpen, maar geen ‘creditcard is’.

La Perla werd in 2018 overgenomen door Tennor, van ondernemer Lars Windhorst. Sindsdien blijft het bedrijf verliezen schrijven en van een succesvolle herlancering is het ook nog niet gekomen.

La Perla