• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Iro in Chinese handen

Iro in Chinese handen

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse modemerk Iro is overgenomen door de Chinese investeringsmaatschappij Fosun, zo meldt het Franse financiële blad Les Echos.

Fosun heeft zowel de 25 procent van de gebroeders Marciano, eigenaren van het Amerikaanse Guess, overgenomen als een deel van de aandelen van Iro oprichters, Laurent en Arik Bitton. Deze hebben nog 40 procent van de aandelen in handen, maar Fosun is nu meerderheidsaandeelhouder.

Iro is goed voor een omzet van ongeveer 60 miljoen euro, met een waarde voor de verkoop van zo’n 130 miljoen euro, aldus Les Echos. Het hoogwaardige merk is onder leiding van zijn nieuwe eigenaar van plan zijn uitbreidingsplannen te versnellen.

Het label telt zeven eigen winkels in de Franse thuismarkt, en vier eigen winkels in de Verenigde Staten. In totaal heeft het wereldwijd 25 winkels, en is van plan met een lokale partner nog twee winkels te openen in Korea. Iro is ook verkrijgbaar in ruim 60 warenhuizen en in diverse multibrandwinkels, en via luxe webshops als Farfetch.

Fosun, die een van een aantal kandidaten was voor de overname, is eigenaar van Club Med alsmede meerderheidsaandeelhouder van Duits textielbedrijf Tom Tailer en minderheidsaandeelhouder van het Italiaanse Caruso.

Iro