Het Franse modemerk The Kooples trekt de aandacht van diverse private equity firma’s met zijn hoge omzetcijfers en groeimogelijkheden.

Volgens Women’s Wear Daily heeft The Kooples contact gehad met meerdere private equity fondsen, waaronder Permira en General Atlantic, dat een klein aandeel in Tory Burch heeft. Topman Nicolas Dreyfus bevestigde aan het modevakblad dat gesprekken hadden plaatsgevonden maar dat er geen sprake is van een verkoop.

The Kooples werd in 2008 opgericht door de gebroeders Elicha en werd al snel een internationaal succes. Het merk richt zich op de midden-hoogsegment, net als andere Franse modeketens als Maje, Sandro en Zadig & Voltaire. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet van 220 miljoen euro, een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar, en een vergelijkbare omzetstijging van 9 procent. De brutowinst schat Dreyfus dit jaar op 38 miljoen euro.

In 2011 verkochten de Elicha’s een aandeel van 20 procent in het merk aan de Franse private equity fonds LBO France. Deze zou ook al benaderd zijn door andere fondsen, hoewel er nog geen concrete stappen zijn genomen.

The Kooples telt inmiddels 150 eigen winkels in Europa, waaronder een filiaal op de PC Hooftstraat in Amsterdam. Mondiaal heeft het merk 360 verkooppunten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN