• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Inno nog steeds winstgevend, maar ziet resultaat wel halveren in boekjaar 2023

Inno nog steeds winstgevend, maar ziet resultaat wel halveren in boekjaar 2023

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Inno in Antwerpen. Credits: Inno

Belgische warenhuisketen Inno is voor het tweede boekjaar op een rij winstgevend. De winst halveerde wel van 2,6 miljoen euro naar 1,3 miljoen euro, zo meldt De Tijd op basis van het meest recente jaarverslag.

Het boekjaar van Inno liep tot en met september 2023. In dat boekjaar werd een kleine omzetstijging van 2,5 procent behaald. Hierdoor komt de omzet voor het financiële jaar neer op 292 miljoen euro.

Inno investeert in de renovatie van de winkels en ‘strategische afdelingen’, aldus De Tijd. Deze afdelingen zijn onder andere parfumerie, juwelen en handtassen. Deze categorieën zagen de omzet met 10 procent stijgen in het boekjaar 2023. Dit zou betekenen dat Inno minder afhankelijk wordt van mode-verkopen.

Inno onderzoekt daarnaast al langer een mogelijke verkoop. Hoewel het moederbedrijf Galeria Karstadt Kaufhof eerder al een deal sloot voor een verkoop, is Inno geen onderdeel van die deal. De enige update die Inno geeft over het verkoopproces van het Belgische bedrijf is dat de procedure wordt voortgezet.

Uit het jaarverslag blijkt ook dat Inno steun heeft gekregen van bank Belfius en moederbedrijf Galeria. Door deze steun kon Inno blijven draaien en had het voldoende liquiditeit.

Galeria Karstadt Kaufhof
Inno