• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Inno maakt dit jaar naar verwachting weer winst

Inno maakt dit jaar naar verwachting weer winst

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Inno in Luik. Beeld: Inno

Warenhuisketen Inno maakt dit jaar weer winst, zo meldt CEO Armin Devender in een interview met de Duitse Lebensmittel Zeitung. Dit jaar komt het ebitda naar verwachting uit boven de tien miljoen euro, aldus het interview. "De ommekeer is er."

Naast de omslag van verlies naar winst, zit er ook een stijgende lijn in de omzet. Dit financiële jaar, dat afloopt op 30 september, wordt naar verwachting een omzet van 295 miljoen euro behaald. Aankomend boekjaar verwacht het 314 miljoen euro aan omzet, zo bevestigt Inno aan FashionUnited. Hierbij komt het in de buurt van de 326 miljoen euro aan omzet die de warenhuisketen behaalde in 2019.

Inno kondigde vorig jaar een nieuwe identiteit aan. De keten ging van Galeria Inno naar Inno. Bij de nieuwe identiteit hoorde ook vernieuwing van de winkels. Tegen 2025 hoopt Devender all 16 vestigingen van de keten in het nieuw te hebben gestoken. "Dit zijn geen volledige renovaties, maar het zijn herkenbare moderniseringen," aldus Devender. Per vestiging wordt ook gekeken naar wat nodig is. Zo wordt in Luik meer ingezet op huishoudelijke items omdat deze categorie hard is gegroeid.

Inno