Inditex behaalt winstgroei van 12 procent in eerste negen maanden

Inditex heeft in de eerste negen maanden van dit boekjaar een omzetgroei van 7,5 procent behaalt. Dit resulteert in een omzet van 19,8 miljard euro aan het einde van de eerste drie kwartalen, zo blijkt uit het kwartaalverslag.

Inditex behaalde daarbij een winstgroei van 12 procent wat een nettowinst opleverde van 2,72 miljard euro. Voorzitter Pablo Isla benadrukt dat de kwartaalcijfers de strategie van Inditex onderstrepen en ‘de sterke groei door de geïntegreerde winkels en het online model laat zien dankzij de focus op kwaliteitslocaties, winkelconcepten, producten en klantervaring’. Daarnaast investeert Inditex ook sterk in technologie en duurzaamheid, aldus het verslag.

Inditex is het moederbedrijf van Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Bershka en Üterque. De groep heeft op dit moment 7486 winkels wereldwijd.

Inditex meldt dat de logistieke hub die het aan het bouwen is in Lelystad in 2020 operationeel moet zijn. De hub ondersteunt op dit moment als de distributie van new arrivals van het herfst-winter seizoen en de nieuwe lente-zomer 2020 collecties, aldus het verslag.

Foto: Zara Tokio, credit Inditex

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN