IC Group: Saint Tropez wisselt van eigenaar, overige merken noteren omzetdaling

Saint Tropez wisselt van eigenaar. IC Group heeft een overeenkomst getekend om het, naar eigen zeggen, onderpresterende modemerk Saint Tropez aan DK Company A / S, eigenaar van onder andere Gestuz, InWear en Soaked, te verkopen. Dit maakt het Deense modebedrijf bekend middels een persbericht.

Tegelijkertijd met de aankondiging van de verkoop deelt IC Group zijn verwachtingen van het boekjaar 2018-2019 en de tegenvallende resultaten van de overgebleven merken; vrouwenmodelabel By Malene Birger en mannen- en vrouwenmodelabel Tiger of Sweden.

IC Group: verwachte omzetdaling boekjaar 2018-2019 voor Tiger of Sweden en By Malene Birger

Voor zowel Tiger of Sweden en By Malene Birger wordt voor het boekjaar 2018-2019 een omzetvermindering verwacht. Het bedrijf voorspelt in het persbericht voor Tiger of Sweden een omzetdaling van 9 procent. Het bedrijf schrijft voor By Malene Birger een totaal afname van omzet van 4 procent.

De deal met Saint Tropez zal volgens het persbericht op 31 januari 2019 worden afgerond. De groep verwacht door de verkoop een positieve invloed van minder dan een miljoen op de kasstroom. Het effect op de boekhouding zal naar verwachting uitkomen op een verlies van 70 miljoen Deense kroon ( 9,37 miljoen euro) onder voorbehoud van de definitieve aanpassingen van transactiekosten, nettowerkkapitaal en bepaalde schuldposten. De verkoop van Saint Tropez wordt vanaf het derde kwartaal 2018-2019 gepresenteerd als beëindigde bedrijfsactiviteiten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN