• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hunkemöller wint Green Product Award Fashion 2023

Hunkemöller wint Green Product Award Fashion 2023

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Hunkemöller

Hunkemöller ging 22 juli naar huis met een Green Product Award Fashion 2023, zo wordt bekendgemaakt in een persbericht. De Nederlandse lingerieketen viel in de prijzen met haar duurzame capsulecollectie ‘Wies’.

Wies is een capsulecollectie waarbij lingerie wordt gerecycled en geverfd met natuurlijke verf. Het kant bevat natuurlijke tinten, zoals het wit van eikels en roze van vlas. De collectie bevat onder andere een beha met 52 procent gerecycled materiaal.

De jury bestempelde de capsulecollectie als ‘indrukwekkend’. “De complexe aanpak op het gebied van onderzoek, optimalisatie en documentatie van duurzame productie trok de aandacht - vooral gezien de verscheidenheid aan gebruikte onderdelen. Nu heeft elk onderdeel een gerecycled gehalte en is traceerbaar, met een zeer aantrekkelijk ontwerp", aldus de jury in het persbericht.

Voor de Green Product Award Fashion 2023 werden veertig merken genomineerd, waarvan twaalf internationale merken als winnaar uit de bus kwamen. Zo vielen onder meer Freitag, TômTex en Arlecchina Bag ook in de prijzen.

Green Product Award
Hunkemoller