• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hunkemöller weer in Nederlandse handen

Hunkemöller weer in Nederlandse handen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

Hunkemöller x Kim Petras, beeld via UPR

Lingerieketen Hunkemöller komt weer in Nederlandse handen, zo meldt eigenaar Carlyle Group Inc. in een persbericht. Nederlandse investeerders Parcom en Opportunity Partners hebben gezamenlijk een meerderheidsbelang verworven in de lingerieketen. Een medewerker van Parcom heeft de overname bevestigd aan FashionUnited.

De oude eigenaar Carlyle Group Inc. behoudt een minderheidsbelang. Carlyle was sinds 2016 de eigenaar van Hunkemöller. “De nieuwe investeerders hebben een geschiedenis in het ontwikkelen van retail en e-commerce van consumentenmerken en zijn perfect voor het ondersteunen van Hunkemöllers strategische ambities,” aldus Carlyle Group Inc. in het persbericht. “De directie van Hunkemöller gelooft dat deze nieuwe partnerschap de omnichannel groeistrategie van het bedrijf zal versnellen. Hunkemöller is van plan verder te bouwen op de loyale klantenbasis door te investeren in technologie en het introduceren van het loyaliteitsprogramma in nieuwe markten en daardoor de online klantervaring te verbeteren. Het winkelnetwerk blijft een essentiële rol spelen in de inspiratie en ervaring van de klant, en zal nog belangrijker worden bij de last mile delivery van online orders. Daarnaast is het bedrijf van plan om het aanbod via marketplaces uit te breiden met nieuwe als bestaande e-commerce partners zoals About You, Zalando en Asos.”

Philip Mountford, CEO van Hunkemöller in het persbericht: "De afgelopen zes jaar hebben we Hunkemöller met succes getransformeerd door onze omnichannel strategie te ontwikkelen, te investeren in technologie en ervoor te zorgen dat we gefocust zijn op het aanbieden van prachtig ontworpen, duurzame lingerie in een klantgerichte ervaring. Carlyle is een geweldige partner geweest in deze reis en heeft ons echt geholpen onze doelen te bereiken en de uitdagingen te overwinnen die Covid-19 met zich meebracht. Ik ben verheugd om met de nieuwe investeerders aan het volgende hoofdstuk van onze reis te beginnen en om onze sterke relatie met Carlyle voort te zetten. Elk van de nieuwe investeerders begrijpt onze business en steunt onze visie voor de onderneming om ons multidimensioneel aanbod verder te ontwikkelen, onze routes naar de markt uit te breiden met een focus op duurzaamheid en inclusiviteit."

Carlyle verkoopt Hunkemöller

Parcom is inmiddels geen onbekende speler meer in de modewereld. Zo is het samen met Mississippi Ventures de eigenaar van Hema. Hema kwam in oktober 2020 in handen van de twee investeerders. Daarnaast is Parcom de eigenaar van stoffenproducent Vlisco. Opportunity Partners, dat nu samen met Parcom een meerderheidsbelang heeft in Hunkemöller, is een investeringsvehikel van ondernemer Robert van der Wallen.

Al eind 2020 kwamen er berichten naar buiten dat Carlyle Group Inc. een verkoop zou overwegen van lingerieketen Hunkemöller. Destijds werd dit gemeld door bronnen tegen nieuwsbureau Bloomberg. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf van handen wisselt. Carlyel Group Inc. kocht het destijds van Frans ingesteringsgroep Paribas Affaires Industrielles (PAI). Die overname kostte toen volgens Reuters 440 miljoen euro.

Hunkemöller is in 1886 opgericht door Wilhelm Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis. In het begin produceerde het bedrijf enkel korsetten in een fabriek in Amsterdam. Het bedrijf is inmiddel actief in 19 landen, heeft 900 eigen winkels, 7.400 medewerkers en een jaarlijkse omzet van 641 miljoen euro (2019), aldus de website van de keten.

carlyle group inc.
Hunkemoller
Opportunity Partners
Parcom
Spotlight